Çorum Plazma Pen Uygulaması
Plazma Pen Nedir?
Plazma enerjisinin kozmetik amaçlı kullanımını sağlamakta olan plazma pen, bir cilt yenileme sistemidir. Plazma kalem, uygulama bölgesinde gaz halinde bulunan azot ve su buharını iyonize ederek plazma enerjisi ile cilt yüzeyinde noktalar halinde yanık benzeri hasar yaratır.
Belli bir mesafeden uygulanmakta olan plazma pen, diğer pek çok cilt yenileme sisteminden farklı olarak derin dokularda değil cilt yüzeyinde etkilidir. Plazma kalem ile cilt arasındaki mesafede, havada asılı bulunan su buharı ve azot, kalemin ucundan çıkan enerjiyle tepkimeye girdiği anda ortaya çıkan moleküler değişim cilt yüzeyindeki yenilenmesi istenilen dokuyu, minik noktalar halinde hava uçurur.
Katıdan doğrudan gaza geçişi sağlamakta olan plazma enerjisi, cilt yüzeyini iyonize eder. Cilt yüzeyi noktalar halinde buharlaştırılır. Bu sınırlı hasarı tedavi etmek için harekete geçen cilt, kısa bir süre içinde minik yara kabukları ile beraber tüm cildi onarır, yeniler.
Plazma Pen Nasıl Uygulanır?
Uygulama bölgesi anestezik kremle uyuşturulduktan sonra plazma kalem belirlenen bölgeye milimetrik aralıklarla atışlar yapar. Uygulama bölgesinde yanık gibi görünen küçük kahverengi noktalardan bir ağ görüntüsü ortaya çıkar.
İşlem yapılacak bölgeye ve uygulamanın amacına göre seans süresi değişir. Plazma pen başta göz çevresi olmak üzere yüzün bütününde güvenle uygulanmaktadır. Derinliği bir hayli düşük olması nedeniyle göz çevresi gibi hassas dokularda işlem yapabilmek için uygun bir sistemdir.
Tek seansta harika sonuçlar elde edilebilen, hasta memnuniyeti yüksek bir uygulamadır ancak iyileşme süreci bazen meşakkatli olabilir. Hastanın bu konu da doğru biçimde bilgilendirilmesi, plazma penin başarısı açısından önemlidir.
Plazma Pen Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Cilt yenileme uygulamalarının pek çok amacı olabilir; lekelerden kurtulmak, cildi canlandırmak, kırışıklıkları yok etmek gibi. Plazma pen uygulaması ilk başlarda lifting etkisi ile göz kapağını kaldırmak için kullanılır ancak kısa süre sonra, bir cilt yenileme ve gençleştirme sistemi olarak göz çevresi dışında tüm yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanılmaya başlanır.
Plazma pen uygulaması sonrası ilk gün yüzünüz güneşte yanmış gibi sızlayabilir, cildiniz gergin olacaktır, ateş hissetmeniz çok normaldir, ödem oluşması ihtimal dahilindedir. Tüm bu etkiler uygulama sonrası giderek azalarak birkaç gün içerisinde bütünüyle kaybolur ve kabuk atma süreci başlar.
Plazma pen yaptırmaya karar verdiğinizde 1 hafta kadar nekahat dönemine izin verecek bir planlama yapmanız, enfeksiyon riskine karşı cildinizi ve sağlığınızı korumak açısında önerilir.
Plazma pen uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekli olan bazı önemli noktalar söz konusudur ki yara iyileşme dönemi plazma pen uygulamasının başarısını büyük ölçüde belirler.
- Cildinizi güneşten koruyun.
- Cildinizi telefon ve bilgisayar ekranlarından yayılan UV ışınlarından koruyun.
- Güneş koruyucu kullanın, günden en az üç defa güneş kremini tazeleyin.
- Yara kabuklarını asla yolmayın, elle müdahale etmeyin.
- Cilt temizliğini itinalı bir biçimde size tavsiye edilen içerikleri kullanarak yapın.
- İyileşme döneminde alkol ve sigaradan uzak durun.
Uygulama öncesi hastanın iyileşme dönemine dair detaylı bir biçimde bilgilendirilmesi gerekir. Olası durumlara karşı hastanın bilinçli ve hazırlıklı olması, plazma pen tedavisinde yaşanabilecek birkaç sıkıntıya da bütünüyle ortadan kaldıracaktır. Çünkü plazma pen iyileşme süreci ara sıra kişiyi zorlayabilir ancak sonrasında elde edilen netice o kadar güzeldir ki gösterilen sabır, emek ve özene fazlası ile değer.